De la Rosa jr. acusa Oleguer Pujol d’haver-lo enganyat

Va declarar que el benjamí dels Pujol Ferrusola li va pispar la meitat de les comissions pactades per l'operació del Santander
Título de la imagen
Título de la imagen

Les compareixences de Javier de la Rosa junior i del seu soci José María Villalonga com a imputats en el cas Pujol, el passat 11 de gener, no van exposar ni de bon tros una imatge innocent d’Oleguer Pujol, tot i que van assenyalar principalment Luis Iglesias, gendre d’Eduardo Zaplana, com a cervell de la gestió i la canalització de comissions de l’operació de compravenda de més d’un miler d’oficines del Santander mitjançant una estructura societària creada a Holanda.

En les seves declaracions, revelades aquest dimarts per El Mundo, van assegurar que el benjamí dels Pujol Ferrusola es va quedar amb part de la comissió milionària que, segons van explicar, els havia promès inicialment per la seva participació en la citada operació, adduint que havia de remunerar altres intermediaris.

Segons aquesta informació, De la Rosa i Villaloga havien acordat rebre un 0,5% del valor de la transacció i un 0,2% addicional en cas que fos reeixida i haguessin pogut obtenir un millor preu del Santander, de manera que esperaven embutxacar-se 5 milions d’euros cadascun.

Finalment, però, només van rebre 5,2 entre els dos. Els 5 milions restants, publica El Mundo, van acabar a la societat Aegle International. De la Rosa va explicar al jutge instructor José de la Mata que “quan Iglesias em deia que hi havia altres assessors [perceptors de comissions], Oleguer va callar durant la reunió. Em van prendre el pèl“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides