La Justícia reclama a Òmnium i l’ANC 400.000 euros de multa

Van recollir, mitjançant la Gigaenquesta, dades no permeses amb finalitat ideològica
gigaenquesta
gigaenquesta

L’Audiència Nacional ha denegat el recurs presentat per l’ANC i Òmnium Cultural contra la sanció que van rebre de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) per la recollida de dades feta mitjançant la Gigaenquesta, una iniciativa engegada en el marc de la campanya Ara és l’Hora, prèvia a la consulta del 9 de novembre del 2014, publica El País.

L’Audiència Nacional ha ordenat l’execució pel procediment de constrenyiment d’aquesta multa, xifrada en 400.000 euros, que sanciona l’ANC i Òmnium pel fet d’haver preguntat als ciutadans quina era la seva ideologia i si votarien a favor de la independència de Catalunya. Aquesta decisió encara pot ser recorreguda en cassació, afegeix la mateixa informació.

Arran d’una denúncia presentada a Protecció de Dades pel partit d’ultradreta Vox, entre altres acusacions, es van escorcollar les seus de les entitats impulsores del procés sobiranista, a les quals es van imposar tres multes per un import de 440.000 euros per haver incorregut en infraccions considerades “molt greus”.

L’ANC, que va considerar injusta la sanció i infundada la denúncia, ha reaccionat a Twitter agraint irònicament al diari El País que l’hagi informat de “cartes que no han rebut”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides