El mosso de Madrid indigna els grans sindicats policials

Les suposades "tasques d'intel·ligència" són un "cuento chino", segons fonts de la policia catalana
mani blanquerna 28 enero madrid
mani blanquerna 28 enero madrid

Els principals sindicats policials espanyols estan indignats per la presència d’un agent dels Mossos d’Esquadra efectuant “tasques d’intel·ligència” per ordre dels seus superiors, segons l’explicació que li atribueixen, durant la concentració que ha tingut lloc aquest dissabte a Madrid contra la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat a penes de presó els assaltants de la llibreria Blanquerna.

ABC, el diari que va referir per primer cop als fets, recull el parer de diversos portaveus sindicals, com Ramón Cosío, del Sindicat Unificat de Policia (SUP), segons el qual aquest seria un cas d’ús partidista de recursos públics. Per a José María Benito, de la Unión Federal de Policía (UFP), l’actuació de l’agent enxampat, suposadament, fent fotos als assistents i als policies nacionals presents a la concentració és “il·legal i una vergonya” que “no té cap justificació”.

El mateix diari publica la reacció d’Antonio Labrado, de la Confederación Española de Policía (CEP), que troba que el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, hauria de demanar explicacions a la Generalitat perquè l’agent hauria estat fent tasques de compilació d’informació que són competència de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional.

Una actuació dels Mossos fora de Catalunya només la podria admetre un jutge i s’hauria de comunicar a la Guàrdia Civil o a la Policia Nacional, cita la mateixa informació. Els sindicats policials, això sí, destaquen la bona sintonia professional que tenen amb els Mossos i apunten cap a l’origen de les ordres que reben en un cas com aquest.

D’altra banda, la Policia Nacional, segons explica Benito, del sindicat UFP, sap des de fa temps que la Generalitat ha destinat un equip de mossos a Madrid, fet que indica que s’ha permès per qüestions polítiques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides