La CUP dona llum verda als pressupostos

La formació anticapitalista es decanta per un "sí condicional", per deixar via lliure "a la celebració del referèndum i al procés constituent"
Título de la imagen
Título de la imagen

El Consell Polític i el Grup d’Acció Parlamentària (GAP) de la CUP han votat a favor de donar suport als pressupostos per al 2017, amb 39 vots a favor, 22 en contra i dues abstencions. La decisió s’ha pres en una assemblea a Vilafranca del Penedès, on hi han assistit 57 representants de les 13 assemblees territorials i 8 del Grup d’Acció Parlamentària. La CUP ja ha comunicat que emetrà 2 vots a favor dels pressupostos i 8 abstencions,quan els comptes del Govern es votin al Parlament.

El “” de la CUP als pressupostos és un “sí condicional“, ha afirmat Quim Arrufat, membre del nou secretariat nacional de la CUP, per “deixar el camí lliure a la celebració del referèndum i al procés constituent“. Aquest sí condicional “té data de caducitat, si al setembre no hi ha referèndum, la CUP donarà per retirat el suport a Puigdemont i donarà per acabat aquest moment del procés”, ha assegurat Arrufat.

Des de la formació anticapitalista també es demana a l’executiu català que tingui tota la infraestructura preparada per a la celebració del referèndum, que demanen “no pactat i unilateral“, pel mes de maig, per evitar que l’Estat el pugui bloquejar amb inhabilitacions de polítics catalans.

En aquest sentit, la diputada cupaire, Eulàlia Reguant, ha advertit al Govern que tot i el sí “condicional”, “les nostres esmenes continuaran vives, per fer possible que els pressupostos s’acostin una mica a uns pressupostos justos per al país, perquè malgrat les cessions en renda garantida i ensenyament, aquests no són els pressupostos que necessita el país”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides