L’Institut de Drets Humans d’Andorra es querella contra Marcelino Martín-Blas i Celestino Barroso

L'entitat els acusa d'haver comès presumptes delictes de "coaccions, xantatge i extorsió"
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Institut de Drets Humans d’Andorra (IDHA) ha presentat, com a acusació popular, una querella criminal contra Marcelino Martín-Blas, excap d’afers interns de la policia espanyola i Celestino Barroso Sánchez, l’agregat d’Interior a l’ambaixada espanyola a Andorra, per “la comissió dels delictes de coaccions, xantatge, extorsió i tots aquells altres que es puguin derivar de la investigació dels fets denunciats (articles 139, 142 i 207 de la Llei Qualificada del Codi Penal)”.

Al personar-se com a acusació popular, l’IDHA considera que “també defensa la protecció de la sobirania i integritat de l’Estat andorrà“. Elisa Muxella, presidenta de l’IDHA, ha assegurat que Martín-Blas i Barroso podrien haver coaccionat als accionistes majoritaris de la Banca Privada d’Andorra (BPA), Joan Pau Miquel i Higini Cierco, per obtenir les dades bancàries de la família Pujol a la BPA.

És la primera vegada que l’Institut de Drets Humans d’Andorra formula una querella com a acusació popular. “En els nostres estatuts diu que un dels objectius és defensar els drets humans i denunciar les violacions, i si es demostra que hi ha hagut agents que han coaccionat i fet xantatge a persones de la nostra nacionalitat i han implicat béns de la nostra propietat, és que han atacat la nostra sobirania i la nostra identitat”, explica Elisa Muxella.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides