Neus Munté deixa Santi Vidal en calçotets

La consellera i portaveu nega que el Govern hagi obtingut il·legalment dades fiscals, com ha dit el senador d'ERC
santi vila
santi vila

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté, ha sortit al pas de les paraules del senador d’ERC Santi Vidal, que ha assegurat en un cicle de xerrades organitzades pel seu partit que la Generalitat ha aconseguit les dades fiscals dels residents a Catalunya de manera il·legal, ha revelat El País.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Munté ha negat “de manera rotunda i categòrica” aquesta obtenció il·legal de dades i ha titllat les paraules de Vidal de “molt greus perquè són falses i, per tant, són inacceptables per al Govern”, a banda de qüestionar si un comportament com aquest suma o resta al procés sobiranista català. Així mateix, Munté ha volgut traslladar als ciutadans un missatge de tranquil·litat, tot assegurant que el Govern que presideix Carles Puigdemont “treballa amb seguretat jurídica”.

Santi Vidal, jutge suspès per haver participat en l’esborrany d’una Constitució catalana, ha dit que la Generalitat té les dades fiscals dels ciutadans de Catalunya, admetent que això “és il·legal perquè està protegit per la llei de bases de dades del govern espanyol”. “Però tontos no som, perquè ja sabem que no ens les facilitaran de manera voluntària. I això serveix per al cens electoral i serveix per a tantes, tantes coses”, ha exposat.

“En aquests moments, i no us diré com ho hem aconseguit perquè ho hem aconseguit de manera absolutament il·legal, tenim totes les vostres dades tributàries. Tots esteu fitxats, tots. Al nou Estat no s’escaparà ningú. A canvi, us donem la nostra paraula d’honor que sabreu on va cada euro”, va explicar Vidal, afegint que “no estaria bé que un jutge us expliqués coses que no estan exactament legalitzades”, destapa el mateix diari.

El president Puigdemont s’ha manifestat en la mateixa línia que Munté:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides