JxS i el PP defensen l’Opus

Tomben la proposta amb què CSQEP volia garantir la laïcitat de l'ensenyament
albiach csqep
albiach csqep

Esmenes a la totalitat presentades per Junts pel Sí i el PP han tombat aquest dimecres una proposició de llei amb què Catalunya Sí Que Es Pot plantejava modificar la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) per incloure la laïcitat com a principi fonamental en l’escola que es finança amb diners públics. La influència de l’Opus Dei en l’ensenyament català genera una forta discrepància que separa Junts pel Sí i la CUP en la negociació dels pressupostos del Govern de Carles Puigdemont.

JxS ha justificat la seva oposició amb argumentant que la LEC és una llei autonòmica i que no té sentit canviar-la, sinó esperar a fer-ne una nova en un eventual escenari d’una Catalunya independent. L’altra força independentista del Parlament -a més de radicalment autiautonomista-, la CUP, s’ha alineat amb CSQEP i el PSC a favor de la laïcitat de les escoles i ha acusat el Govern de la Generalitat d’immobilisme. El PP ha esgrimit que Espanya és un estat aconfessional però no laic i que les confessions religioses es poden impartir en centres dotats amb diners públics.

La diputada de CSQEP Jéssica Albiach, en canvi, ha defensat que cal oferir als alumnes una realitat basada en la ciència i la raó. A més, ha instat el Govern a treure totes les religions del sistema educatiu i a desobeir els concordats signats per Espanya amb el Vaticà. Albiach ha recordat que “encara avui, en ple segle XXI, l’església catòlica gaudeix d’uns privilegis que no haurien de tenir lloc en un Estat democràtic i de dret”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides