Reconstrucció milionària del litoral per culpa del temporal

Les onades han engolit la major part de les costes catalanes, provocant importants desperfectes en els passejos marítims i el mobiliari urbà
Título de la imagen
Título de la imagen

El fort temporal d’aquest cap de setmana ha destrossat gran part del litoral català. Els passejos marítims i les platges han patit importants destrosses, sobretot a les comarques del Maresme, Barcelona, l’Empordà i el Gironès. Els experts calculen que recuperar les platges destrossades costarà una xifra astronòmica.

Només a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’han vist afectades un total de 41 platges, els desperfectes més importants es van produir a Montgat, Sant Adrià de Besòs i Badalona. L’ajuntament de Barcelona, que dissabte va activar el pla bàsic d’emergència municipal per mal estat de la mar, ha calculat que el temporal ha provocat més d’un milió d’euros en destrosses, més 350.000 euros addicionals en desperfectes en mobiliari urbà.

A Pineda de Mar, al Maresme, el temporal va provocar inundacions en passos soterrats, així com la desaparició d’alguns trams de platja, uns desperfectes que el consistori xifra amb més d’un milió d’euros. Sílvia Biosca, regidora de Comunicació de l’ajuntament d’aquest municipi, explica que “és la primera vegada que un temporal afecta amb tanta intensitat Pineda de Mar“.

Les destrosses a la Selva, el Baix Empordà, i el Gironès també són importants. Algunes de les platges que s’han vist més afectades en aquest territori són la de Cadaqués, Tossa de Mar, Blanes, Lloret de Mar i Sant Antoni de Calonge. L’ajuntament de Calonge, per exemple, calcula que només les tasques neteja i reparació dels efectes del temporal d’aquest cap de setmana pot costar uns 50.000 euros.

En tota la zona sud de Catalunya, des de les Terres de l’Ebre fins a la costa tarragonina, també hi ha hagut un gran nombre de desperfectes. Les onades s’han menjat bona part de les platges del Delta de l’Ebre, agreujant els efectes de la brutal regressió que pateix la línia de costa d’aquest parc natural. En els municipis de Torredembarra, Salou i Tarragona el temporal també va deixar-hi la seva empremta. De fet, es van registrar les onades més altes mai vistes en aquest territori.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides