El preu de l’electricitat, de nou, en màxims històrics

Es preveu que en hora punta arribi als 99,10 euros el megawatt hora
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimarts, 24 de gener, el preu de l’electricitat tornarà a marcar màxims històrics. Es calcula que el preu de l’electricitat al mercat majorista pujarà fins als 87,9 euros el megawatt hora (MWh) de mitjana, un encariment del 4,8% en comparació als 83,85 euros de mitjana d’aquest dilluns. El preu màxim s’espera entre les vuit del vespre i les deu de la nit, i podrà arribar als 99,10 euros el MWh, segons dades de l’operador del mercat OMIE. El preu més barat serà a les cinc de la matinada, amb 69,09 euros el MWh.

Les dades històriques del mercat ibèric majorista, OMIE, indiquen que des de l’any 2013 no s’arribava als 88 euros de mitjana que es van assolir la setmana passada. Després de la treva del cap de setmana, que va reduïr el preu de l’electricitat un 8%, l’onada de fred farà que es dispari el consum elèctric, sobretot durant les hores en què la població passa més temps a les llars, fent que es marqui el preu mitjà més alt de l’any. El preu tan elevat dels MWh i durant una onada de fred, acompanyada d’un fort temporal, són el còctel perfecte perquè les companyies obtinguin els màxims beneficis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides