El CAC vol 137 milions d’euros més per a la CCMA

El consell considera que calen més recursos per la creació de continguts de ficció i pels nous serveis de distribució
Título de la imagen
Título de la imagen

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha presentat aquest dilluns al Parlament el Llibre blanc de l’audiovisual de Catalunya, una guia elaborada amb la col·laboració del Govern, que es presenta anualment per abordar el futur del sector. El CAC ha exigit un increment de l’aportació pública de 137 milions d’euros més a l’any per a la CCMA i ha reclamat que el pressupost augmenti de forma progressiva durant els pròxims quatre anys, per estar al mateix nivell que països europeus de dimensió semblant a la de Catalunya, i aconseguir els milions addicionals que el sector necessita.

La presentació del Llibre blanc de l’audiovisual coincideix amb les reclamacions que van dur a terme la setmana passada els representants del sector, que van demanar un augment del seu pressupost, després que la inversió s’hagi reduït a la meitat des del 2010.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, que ha estat present en l’acte de presentació del Llibre blanc del CAC, ha explicat que “el Govern té la voluntat de signar en el primer semestre el contracte programa amb la CCMA fins al 2020“. Tanmateix, ha expressat la seva preocupació per la reducció de l’aportació pública, que entre l’any 2010 i el 2015, s’ha vist reduïda dels 334 milions d’euros als 234.

Per aquest motiu, el document proposa 53 actuacions per enfortir el sector audiovisual català, afavorint “un desenvolupament equilibrat del sistema de comunicació“. El consell considera que la major part del fons públic “s’hauria de dedicar als continguts, especialment a la ficció, així com als nous serveis de distribució”, i reclama al Govern que prengui mesures per augmentar la quota d’audiència de l’oferta televisiva en català, que actualment és del 18,5%.

El Llibre blanc també constata l’existència de 127 emissores que emeten sense llicència i proposa crear una taula per lluitar contra aquest fenomen. Roger Loppacher, president del CAC, ha assegurat que “els eixos principals passen per garantir la sostenibilitat econòmica dels mitjans públics, consolidar els prestadors privats i enfortir les indústries culturals catalanes“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides