Els antifeixistes que va denunciar August Armengol declaren al jutjat

Un dels investigats assegura que tot "respon a una estratègia política basada en criminalitzar qualsevol moviment en contra de PxC"
Título de la imagen
Título de la imagen

Els quatre veïns del Baix Penedès que van ser denunciats pel regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell, August Armengol, han declarat davant el Jutjat d’Instrucció número 8 d’aquesta localitat. Se’ls acusa d’haver comès un presumpte delicte de danys i coaccions durant la manifestació organitzada a Coma-ruga el passat mes d’abril per protestar contra l’acte fundacional de la plataforma política Respeto, una nova organització xenòfoba i racista que agrupa les formacions de la ultradreta espanyola, com Plataforma per Catalunya, España 2000 i el Partido por la Libertad.

Un dels joves investigats, Josep Mañé, ha assegurat que la denúncia “respon a una estratègia política basada en criminalitzar qualsevol moviment de protesta que s’oposi a les tesis de Plataforma per Catalunya, que considerem obertament racistes i feixistes“. Aquest acusat considera que el regidor August Armengol els ha denunciat només a ells quatre perquè són “cares visibles dels partits d’esquerres del Baix Penedès i organitzacions que planten cara al feixisme”. A les portes dels jutjats s’hi han concentrat una seixantena de persones, que han exhibit pancartes de suport als quatre investigats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides