Divergència entre Mossos per la manifestació anticupaire

El sindicat majoritari se'n desmarca: veu politització i actituds populistes i agressives
upsac mani
upsac mani

El Sindicat Autònom de Policia (SAP), majoritari als Mossos d’Esquadra, ha expressat respecte per la manifestació policial que ha tingut lloc aquest 17 de gener, però ha lamentat que, segons el seu parer, ha tingut com a conseqüència “la politització de la tasca policial”. A més, ha retret a algunes de les organitzacions sindicals que van promoure la marxa “conductes populistes” i maneres “agressives” que no troben beneficioses per assolir les reivindicacions del seu col·lectiu i que considera que desvien l’atenció reivindicativa.

En aquest sentit, advoca per “redirigir el rumb reivindicatiu” i enfocar-lo en la millora de les condicions laborals dels agents, per la qual cosa reclama la celebració immediata d’una cimera sindical.

Pel que fa a l’enfrontament d’alguns sindicats policials amb la CUP, el SAP afegeix que troba “incoherent” el fet d’atacar una força política perquè els fa perdre “la neutralitat que exigim”.

La reacció de la CUP
Per la seva part, la CUP ha anunciat que portarà a la Fiscalia i al Síndic de Greuges la manifestació policial, que atribueix a sindicats “sectaris, marginals i vinculats amb l’extrema dreta”, i que, en paraules de la diputada Mireia Vehí, “obre la porta al feixisme”. Els cupaires va demanar que s’investigui un tuit amb què la USPAC, un dels sindicats convocants, va promocionar la manifestació perquè incloïa una imatge que expressava “A.P.A.B. All perroflautas are bastard” (Tots els perroflautas són bastards), inspirat en el més famós lema A.C.A.B (All cops are bastards: tots els policies són bastards).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides