Pablo Iglesias crida a boicotejar Coca-Cola

La multinacional guanya al Suprem un pols sobre la readmissió de treballadors
pablo iglesias coca cola
pablo iglesias coca cola

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha tornat a promoure el boicot a Coca-Cola per aconseguir que la multinacional respecti els drets dels treballadors, alguns dels quals s’han concentrat aquest dimecres a les portes del Tribunal Suprem, on s’acaba de dirimir la darrera batalla d’aquest conflicte laboral.

El Suprem ha donat la raó a Coca-Cola ratificant la majoria del contingut d’una resolució de l’Audiència Nacional que donava per bona la readmissió dels treballadors del centre que la multinacional té a Fuenlabrada. La resolució confirmada aquest dimecres considerava que l’empresa havia mantingut les categories i els horaris que els empleats tenien abans que el centre de treball esdevingués logístic. Per la seva part, els sindicats van recórrer en cassació per considerar que no es complien els terminis establerts per la Justícia i que s’havien alterat les condicions laborals dels treballadors.

El conflicte laboral a Coca-Cola fa anys que s’arrossega i no és el primer cop que Iglesias hi intervé. Sense anar més lluny, el desembre, quan va participar en una concentració dels treballadors davant la seu del PP, va dir que “no es pot consentir que una empresa multinacional pretengui humiliar a treballadors espanyols”. També aleshores va fer una crida perquè no es consumís la popular beguda ensucrada. El 2015, va assegurar que Coca-Cola havia contactat amb ell perquè no promogués cap campanya a les xarxes socials que pogués afectar la marca.

Les reiterades escomeses d’Iglesias són la darrera sacsejada política que experimenta Coca-Cola. El passat mes de novembre, quan la presidenta de Coca-Cola European Partners, Sol Daurella, va ser triada membre del Consell de la Diplomàcia de Catalunya (Diplocat) per “projectar Catalunya al món” exercint tasques consultives, es va desfermar una campanya a Twitter contra aquesta multinacional, amb l’etiqueta #CocaColaRompeEspaña. En aquest cas, es retreia a Daurella i a Coca-Cola una suposada alineació amb l’independentisme. Una altra sotragada destacada és la proliferació d’impostos a les begudes ensucrades: primer el que va plantejar la Generalitat i després el que va anunciar el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides