Un amic de Berlusconi, nou president del Parlament Europeu

El candidat conservador s'imposa al candidat socialista, el també italià, Gianni Pitella
Antonio Tajani
Antonio Tajani

L’italià Antonio Tajani, excomissari europeu i membre del Partit Popular Europeu (PPE) ha estat escollit president del Parlament Europeu pels pròxims dos anys i mig, que és el temps que dura un mandat del president de l’Eurocambra.

Antonio Tajani, de 64 anys, va ser l’home de confiança de Silvio Berlusconi a Brussel·les i un dels fundadors de Forza Italia. El nou president del Parlament Europeu es va imposar en una votació que va allargar-se més de 12 hores, al candidat socialista, el també italià, Gianni Pitella.

A l’acabar la votació Tajani va declarar “ha estat un enfrontament summament democràtic, seré el president de tots”. L’amic de Berlusconi va aconseguir els suports dels euroescèptics, després de la retirada del candidat liberal Guy Verhoftstadt, qui esperava els vots dels disset eurodiputats del Moviment 5 Estrelles del còmic italià Beppe Grillo.

Tajani ha sortit escollit president de l’Eurocambra, però, pel suport del grup de conservadors britànics, després de tres votacions infructuoses, cosa que ha fet guanyar al candidat conservador per 351 vots a favor i 282 a favor de Pitella, del total dels 633 vots emesos i considerats vàlids.

El nou president del Parlament Europeu substitueix a l’alemany Martin Schulz, que un cop finalitzat el seu mandat es vol dedicar a la politica nacional d’Alemanya. Amb l’elecció de Tajani el PPE aconsegueix presidir la Comissió, el Consell i el Parlament, les tres principals institucions europees.

No tots els eurodiputats espanyols han seguit les consignes dels seus grups, així Ramon Tremosa, Maite Pagazaurtundua, Marina Albiol, Javier Couso, Paloma Lopez i Ángela Vallina s’han abstingut en considerar que cap candidat complia les seves expectatives.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari