L’empresa que recull la brossa a Sabadell hauria facturat 6 ME extres a l’ajuntament

Si es confirma la facturació de sobrecostos, es podria suspendre el contracte amb el consistori
Ajuntament de Sabadell
Ajuntament de Sabadell

L’empresa Serveis del Medi Ambient SA, Smatsa, que recull la brossa a Sabadell hauria cobrat 6 milions d’euros de més a l’ajuntament. El cas s’hauria produït perquè l’empresa hauria afegit sobrecostos a la factura presentada al consistori, segons NacióDigital.

Aquesta informació es troba a l’informe que ha elaborat l’ajuntament de Sabadell i que, si es confirma, pot suspendre el contracte que Smatsa té amb el consistori des del 2012, un contracte que preveu una concessió de 15 anys.

L’empresa hauria presentat cada any un increment de la despesa a través de justificacions vinculades a conceptes com ara l’increment de l’IPC o les despeses afegides.

L’Ajuntament vol acabar tenint un contracte de serveis, amb una durada màxima de quatre anys, però que en el seu moment es va fer en forma de contracte de gestió de serveis públics, és a dir, en forma de concessió, i per un període de 15 anys.

La fórmula incorreria en un defecte de forma, donat que per la naturalesa del mateix contracte de servei hauria de ser la de 4 anys, i per això es demana la seva nul·litat.

El procés d’adjudicació l’empresa també havia de presentar un aval en forma de dipòsit de 12 milions d’euros, però d’aquests només en va presentar 600.000 euros, essent un incompliment més del plec de condicions inicials. Només per aquest motiu ja no s’hauria d’haver acceptat l’empresa com a candidata. Tot i això, aquests fets ja han prescrit.

L’empresa està inclosa en el sumari del cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d’influències, concretament per determinar si es va afavorir l’empresa a través de l’exalcalde Manuel Bustos. Se’ls atribuiria un delicte contra l’administració pública.

Tot plegat es preveu traslladar-ho al ple municipal d’aquest mes de gener amb la voluntat d’elevar el cas a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat perquè declari nul·la la concessió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides