Galleda d’aigua freda de Mariano Rajoy a Catalunya

El president del govern central recorda que el finançament autonòmic s'acordarà amb totes les Comunitats Autònomes
Título de la imagen
Título de la imagen

El president del Govern central, Mariano Rajoy, ha afirmat avui davant els assistents a la VI conferència de presidents (autonòmics) que el nou model de finançament es farà amb l’acord de totes les Comunitats Autònomes i també del Parlament espanyol.

Mariano Rajoy ha assegurat que en aquest debat no hi caben imposicions, ni majories. A la trobada de presidents autonòmics amb el Govern central hi han assistit tots els presidents de comunitats i ciutats autònomes menys els de Catalunya, Carles Puigdemont, i el d’Euskadi, Iñigo Urkullu.

Rajoy ha demanat als presidents autonòmics que facin “un esforç d’enteniment” de cara al debat del nou sistema de finançament, i ha assegurat que aquest esforç també el farà el govern central.

El president de l’Executiu central ha explicat que el Producte Interior Brut (PIB) es recuperarà en el primer semestre de l’any a nivells anteriors a la crisi. Però ha advertit que la recaptació continua estant 20.000 milions d’euros per sota de la de l’any 2007, quan va començar la recessió econòmica.

Preguntat sobre l’absència del president Puigdemont, Mariano Rajoy ha dit que “si el president català no ve, no podem parar el tema si decideix no venir a la reunió”, afegint que “no m’hi cap al cap que hi hagi una reunió en la qual es debat de com és finançaran les comunitats autònomes i hi hagi algú que no vulgui venir”.

El president Rajoy ha deixat la porta oberta a la incorporació de Catalunya al debat del finançament autonòmic, afirmant que Catalunya s’hi podrà sumar “quan vulguin”, i que “si el president de la Generalitat em vol veure, jo el veuré”.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari