Fiança d’1 milió a ‘El Mundo’

Una jutgessa envia Inda i l'exdirector García-Abadillo a judici per com van informar sobre el cas Cuadrifolio
inda
inda

Una jutgessa de Madrid ha demanat una fiança d’1 milió d’euros als periodistes Eduardo Inda, Esteban Urreiztieta, Santiago González i Casimiro García-Abadillo, contra els quals ha obert judici oral per com van informar sobre l’anomenat cas Cuadrifolio, que van descriure com l’equivalent a Gürtel del PSOE, publica eldiario.es. Se’ls acusa d’injúries i calúmnies per la publicació a El Mundo, l’any 2014, de notícies infundades i no contrastades “de forma diligent”. Aquest diari queda assenyalat com a responsable civil subsidiari.

Es tracta d’una fiança rècord que, segons la mateixa informació, coincideix amb la indemnització que sol·licita l’acusació particular pels danys i perjudicis que calcula que van causar les informacions. Segons va publicar El Mundo, la Junta de Castella-La Manxa, durant la presidència de José María Barreda, va contractar l’empresa Cuadrifolio per organitzar esdeveniments, però això, suposadament, servia el PSOE per finançar-se il·legalment mitjançant factures falses i inflades. Les investigacions de la Fiscalia es van arxivar, quelcom que El Mundo no va reflectir, indica l’acusació.

Segons destaca la jutgessa i recull eldiario.es, les informacions d’El Mundo es basaven en “uns emails l’autenticitat dels quals no va ser contrastada, l’email publicat apareixia enviat des del domini jccm.com, quan el domini de la Junta de Castella-La Manxa és jccm.es“.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.