Joan Pau Miquel surt de la presó

L'exconseller delegat de la BPA estarà sota arrest domiciliari amb control monitoritzat, per un presumpte delicte de blanqueig de diners
miquel bpa
miquel bpa

L’exconseller delegat de la Banca Privada d’Andorra (BPA), Joan Pau Miquel, ha sortit del Centre Penitenciari de la Comella en llibertat provisional, després d’haver estat 22 mesos arrestat en règim de presó preventiva pel ‘cas BPA‘, per un presumpte delicte de blanqueig de diners. El Tribunal Constitucional (TC) andorrà ha anul·lat la pròrroga que el mantenia reclòs en al·legar “un abús de la presó preventiva sense motiu constitucional suficient i proporcional a la seva excepcionalitat“.

Seguint les instruccions del Constitucional, el Tribunal de Corts ha decretat el cessament de la presó provisional i ha dictat l’arrest domiciliari amb control monitoritzat, tal com havia sol·licitat l’exconseller. El TC ha reconegut que s’estava cometent un prejudici i que se li ha vulnerat el dret a la llibertat en haver-li allargat tant temps l’empresonament preventiu.

Joan Pau Miquel ha estat 672 dies a la presó, i la pena que se li pot imposar pel delicte pel qual se l’acusa podria ser de tres a vuit anys. Per aquest motiu, el tribunal ha argumentat que la presó provisional no pot anar més enllà de la meitat de la presó ferma que li pot arribar a ser imposada. A banda de la pena de presó, el ministeri fiscal també demana per a l’exconseller de la BPA més de setanta milions d’euros de multa i deu anys d’inhabilitació. El TC també ha considerat que l’alarma social i la possibilitat de condicionar la investigació amb la influència, ja no són motius a tenir en compte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides