La CUP manté el suport als pressupostos de la Generalitat

Junqueras: "que els pressupostos no acabin d'agradar ningú és el millor símptoma que aquest és el millor dels projectes possible"
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Aquest dilluns, 16 de gener, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha presentat els comptes de la seva conselleria en comissió al Parlament. Segons Junqueras, els pressupostos de la Generalitat pel 2017 “acaben amb moltes de les retallades que s’han viscut“. El vicepresident considera que el fet que “els pressupostos no acabin d’agradar ningú” és “el millor símptoma que aquest és el millor dels projectes possible”, fent referència a les 2.314 esmenes als pressupostos que han presentat els grups de l’oposició.

Tots els grups de l’oposició han presentat esmenes als comptes de Junqueras. El grup que ha presentat més esmenes és el PSC, que n’ha presentat 1.209, i la CUP, el que menys, amb 151 esmenes. Tot i això, ni els cupaires ni JxSí han presentat esmenes a la totalitat, a diferència de la resta de formacions no independentistes.

Un cop s’han donat per acabades les intervencions dels grups parlamentaris s’han dut a terme les votacions. Les esmenes a la totalitat presentades pel PP, C’s, PSC i CSQP han obtingut 10 vots a favor, i 11 en contra, de manera que l’aliança entre la CUP i JxSí ha permès tombar les esmenes a la totalitat.

L’increment pressupostari de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) pel 2017 ha estat un dels aspectes que més han cridat l’atenció a la resta de grups parlamentaris. Concretament, “hi ha un increment del 145% del pressupost de la secretaria d’Hisenda per impulsar el desplegament de l’Agència Tributària“, ha afirmat Junqueras. És per aquest motiu, que el pressupost del seu departament ha crescut un 42,7%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides