Engega la carrera per liderar el PSOE

El basc Patxi López ja ha presentat la seva candidatura a secretari general
Sense títol
Sense títol

El PSOE ha posat data pel 39è congrés del partit i per a les eleccions primàries per escollir el pròxim secretari general. El congrés es farà els dies 17 i 18 de juny, i les primàries es faran com marquen els estatuts del partit tres setmanes abans, al mes de maig.

A hores d’ara ja hi ha un candidat per ocupar la màxima direcció del partit socialista. El basc Patxi López, que va ser lehendakari i president del Congrés dels Diputats, ha presentat la seva candidatura. López ha assegurat que no es presenta “contra cap company”, responent als qui opinen que la seva candidatura faria ombra a la qual encara no s’ha presentat de l’exsecretari general, el defenestrat Pedro Sánchez.

Els afins a Sánchez han mostrat el seu enuig per la candidatura del socialista basc en considerar que la divisió dels qui estan en contra de la presidenta andalusa, Susana Díaz, farà que aquesta pugui accedir a la secretaria general del partit sense dificultats.

De moment, ni Díaz ni Sánchez han fet efectiva la seva candidatura per a participar en les primàries. Ningú posa en dubte que l’andalusa acabarà presentant-se per liderar el PSOE. No està tant clar que també ho faci Sánchez, ja que es podria donar que part dels suports que tenia hagin passat ara a la candidatura de López. De fet, el socialista basc s’ha mostrat partidari que Sánchez participi de la seva candidatura, ja que ha afirmat que al seu projecte “hi cap tothom”.

Patxi López també ha trencat una llança a favor de recompondre les relacions entre el partit socialista i els socialistes catalans, dient que “no s’entendria un PSOE sense un PSC ni un PSC sense un PSOE”.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari