Catalunya-Tunísia, partit de baixa intensitat

El partit de Nadal de 'la catalana' es juga a l'estadi de Montilivi amb una capacitat de 9.200 espectadors
Xavi Hernández

Avui, la selecció catalana de futbol juga a tres quarts de ser de la tarda el tradicional partit de Nadal amb una altra selecció internacional, aquesta tarda es podrà veure el Catalunya-Tunísia. Enguany, però, l’estadi on jugarà la catalana no serà el Camp Nou, amb una capacitat de més de 90.000 persones, ni tan sols l’Estadi Olímpic de Barcelona, amb una capacitat de 56.000 espectadors.

Aquest any els organitzadors d’aquest partit ‘internacional’ han triat l’estadi municipal de Montilivi a Girona, amb una capacitat de 9.200 espectadors. Amb aquest canvi d’ubicació, els organitzadors pretenen que no es torni a evidenciar que aquests partits amistosos són un esdeveniment esportiu en el qual no s’aconsegueix que la gent hi vagi.

El mateix president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, ha reconegut que s’ha escollit aquest estadi per, entre altres motius, el suport que es dóna a Girona a aquests tipus de “compromisos”. Més enllà ha anat la consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Neus Munté, qui ha assegurat que amb aquest partit, Catalunya té l’oportunitat de posicionar-se davant del món, reivindicant el dret de poder competir en l’àmbit internacional.

Malgrat aquesta declaració de principis, el Barça continua sense donar un clar suport a les competicions de la selecció catalana de futbol. Pel partit d’avui, només jugaran dos membres del Barça amb la selecció catalana, són Sergi Roberto i Jordi Masip, aquest darrer és el tercer porter de la plantilla blaugrana. El Barça mai ha mostrat massa interès en els partits de la catalana, ni en els encontres amistosos de Nadal ni en la competició de la Copa de Catalunya.

Per altra banda, alguns mitjans apunten que el Reial Madrid no ha autoritzat a Kiko Casilla, nascut a Alcover (Alt Camp) i a Mariano, nascut a Premià de Mar (Maresme), tot i que d’origen dominicà, a jugar avui amb la selecció catalana. Qui sí jugarà, sent una de les atraccions del partit, serà l’exblaugrana, Xavi Hernández, qui juga a l’Al-Sadd de Qatar des que va marxar del Barça el 2015.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari