Nova incidència a la central nuclear Vandellòs II

L'aturada no programada del reactor no ha ocasionat danys humans ni mediambientals
Título de la imagen
Título de la imagen

Nou ensurt en el parc nuclear de Catalunya. Segons ha transcendit, el passat divendres es va produir una altra aturada automàtica no programada a la central Vandellòs II. L’incident va succeir durant el procés de rodatge de la turbina, poc abans de la sincronització a la xarxa elèctrica, després de la recàrrega de combustible número 21.

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha explicat que l’aturada la va causar un senyal d’alt flux neutrònic, a causa de la pèrdua d’alimentació elèctrica en un dels armaris del sistema de protecció del reactor, concretament, per un fusible.

Per aquest motiu, la central nuclear de Vandellòs, que en aquests moments es manté estable, no ha pogut, encara, connectar-se a la xarxa elèctrica, i està a l’espera de poder finalitzar la recàrrega de combustible que s’ha dut a terme durant les últimes setmanes.

L’Associació Nuclear d’Ascó i Vandellòs (ANAV) ha informat que els sistemes de seguretat han actuat d’acord amb els procediments establerts i que s’està investigant l’avaria del fusible. Pel que fa a l’impacte mediambiental, el CSN ha qualificat l’incident “provisionalment” de nivell zero a l’escala INES, ja que no hi ha hagut cap fuita radioactiva i, per tant, no ha afectat als treballadors, ciutadans, ni al medi ambient.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari