Un País en Comú, el nom provisional del partit de Colau

Dilluns vivent se celebrarà el primer acte de construcció de la nova organització
Xavier Domènech, cap de llista d'En Comú Podem per Barcelona aquest 26-J.
Xavier Domènech, cap de llista d'En Comú Podem per Barcelona aquest 26-J.

El partit d’Ada Colau ja té nom, tot i que no és el definitiu, segons han assegurat fonts de les confluències d’esquerra. Un País en Comú serà el nom provisional amb el qual s’ha batejat la nova formació dels comuns, en la que hi participen Podem, ICV, EUiA i Barcelona en Comú.

El pròxim dilluns, 19 de desembre, es durà a terme el primer acte de construcció del nou partit i es donarà a conèixer el document fundacional, així com el full de ruta i el grup promotor, que s’encarregarà de conduir aquest projecte fins al seu congrés constituent, previst per a finals de març del 2017. En un principi, es contemplava que el grup promotor estaria format per unes 20 persones, però la llista ha augmentat fins a arribar a més de 80 integrants.

Es preveu que el líder d’En Comú Podem en el Congrés, Xavier Domènech, assumeixi el càrrec de portaveu del grup, en el que també hi formaran part l’economista Arcadi Oliveres, el politòleg Joan Subirats, l’economista Vicenç Navarro i el periodista i expolític del PSC Josep Maria Balcells, entre altres. Donat que els comuns volen donar protagonisme a la societat civil, més de la meitat dels membres que integrin la promotora no hauran militat mai en cap formació política.

Les confluències d’esquerra volen iniciar a partir del gener un procés participatiu obert a la ciutadania i al debat, amb el qual s’elegirà el nom definitiu i es recolliran propostes de cara al congrés fundacional. Per això, es crearà una pàgina web anomenada Un País en Comú, per tal que els ciutadans puguin fer les aportacions que considerin oportunes.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari