Sabrià, ressentit amb el turisme ric

ESQUERRA: El luxe que defrauda a Calella

Título de la imagen
Título de la imagen

El portaveu d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, és ara un dels homes forts d’Oriol Junqueras a l’estructura del partit i un dels seus diputats de referència al Parlament. Però entre 2009 i 2011 va ser alcalde de Palafrugell, municipi que inclou el nucli de Calella de Palafrugell. Per als no doctes en la Costa Brava, Calella és un d’aquells llocs que visiten freqüentment els adinerats o on fins i tot tenen una caseta molts dels discrets grans empresaris de Catalunya. La nova burgesia catalana i la neo classe alta del país van fer fa anys d’aquest nucli un dels seus reductes.

Restaurants cars, port recreatiu a preu d’or, vistes dignes de postal, apartaments exclusius, i casetes d’aquelles que surten a les revistes de decoració. Aquest tipus de turisme deixa molts diners al municipi i als establiments, però transforma el lloc i el deixa en mans dels rics, cosa que emprenya i molesta a certa esquerra política. Sabrià, tot i haver estat alcalde de Palafrugell, deu ser d’aquests.

I per això, en parlar de la modificació fiscal que impulsa el Govern per gravar els actius no productius, va deixar anar la vena ressentida. “S’ha acabat comprar-se un vaixell per anar a passejar per Calella de Palafrugell i posar-lo a nom de l’empresa“, va dir com a exemple de la repercussió que espera que tingui la nova norma de la Generalitat.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari