Quins contractes ‘indigeribles’ ha fet l’alcalde de Terrassa?

Título de la imagen
Título de la imagen

El govern de coalició PSC-CiU (PDCAT) a Terrassa ha donat importants contractes a dues empreses de l’òrbita convergent investigades, per nombroses irregularitats, per l’Oficina Antifrau i la Fiscalia. En concret, el consistori que presideix Jordi Ballart ha adjudicat durant quatre anys per 16,1 milions d’euros el servei de menjador de les escoles públiques de la ciutat a la companyia Serhs Food SL, filial del Grup Serhs. També ha atorgat a l’empresa Seidor, on Joan Antoni Rakosnik, cunyat de l’expresident Artur Mas, ha ocupat càrrecs de responsabilitatat, dos contractes de subministrament informàtic durant tres anys per 985.000 euros.

El grup Serhs, fundat per l’exalcalde de Calella i exdirector general de Turisme de la Generalitat, Ramon Bagó, ha estat en l’epicentre d’un escàndol, denunciat per la revista Cafè amb llet -impulsada pel diputat de Podem, Albano Dante- a causa dels nombrosos contractes públics que rep i la col·lisió d’interessos públic-privats que s’hi han produït. En efecte, en la seva qualitat de vicepresident del Consorci de Salut i Atenció Social de Catalunya, Ramon Bagó va aconseguir durant anys contractes de càtering i serveis per a les seves empreses privades. Els fets van ser investigats per la Sindicatura de Comptes i per l’Oficina Antifrau que, en detectar-hi indicis de delicte, van ser elevats a la Fiscalia. Finalment, el cas va ser arxivat l’any 2014, però el fiscal Emilio Sánchez-Ulled va ressaltar en el seu informe la gravetat de les irregularitats detectades, la incompatibilitat manifesta de càrrecs i les “aparents reminiscències caciquistes” de l’entramat polític-empresarial muntat per Ramon Bagó.

Però, tot i aquestes “aparents reminiscències caciquistes“, l’equip de govern de Terrassa no ha dubtat en atorgar al grup Serhs el contracte més important que ha adjudicat fins ara. El grup municipal de la CUP ha mostrat la seva profunda discrepància amb aquesta decisió, considerant que s’ha marginat la iniciativa empresarial local per donar el servei de menjador als infants de les escoles de la ciutat.

Per la seva banda, el grup Seidor, de Vic, està actualment sota la lupa de l’Oficina Antifrau, després de la denúncia presentada pel nou equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona, que ha detectat nombroses irregularitats en l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI). En concret, Seidor i les seves filials haurien cobrat un grapat de factures presentades sense concurs ni encàrrec previ per valor d’1,4 milions d’euros. Durant l’anterior mandat de Xavier Trias, dues empreses tecnològiques relacionades amb la família de la dona d’Artur Mas -Seidor i Vass Consulting- van ser beneficiàries de nombrosos contractes de l’Ajuntament de Barcelona, però la investigació de l’Oficina Antifrau només s’ha circumscrit a una part de la facturació del grup Seidor a l’IMI.

Els dos contractes adjudicats per l’Ajuntament de Terrassa a Seidor són, si més no, estranys. El primer, valorat en 235.843 euros, és per l’adquisició de 294 llicències de Microsoft Office Professional. I el segon, per 750.537 euros, és per “la cessió del dret d’ús, actualització i suport tècnic” del programari de Microsoft. Oficialment, el govern de Jordi Ballart ha fet una aposta pública pel programari lliure, com reflecteixen nombrosos documents municipals propagandístics, però, a l’hora de la veritat, posa la informàtica en mans del binomi Seidor & Microsoft.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides