Esperant la convocatòria de Puigdemont

Membres del Pacte Nacional pel Dret a Decidir encara no han estat convocats oficialment a la cimera sobiranista del dia 23
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat una cimera per reunir els membres del Pacte pel Dret a Decidir per començar a preparar el referèndum sobre la independència pel 2017. La trobada es faria el dia 23 de desembre, tot just després del debat dels pressupostos de la Generalitat al Parlament de Catalunya, uns pressupostos que es preveu s’aprovin amb els vots a favor de Junts pel Sí i la CUP.

Es dóna la circumstància que membres del Pacte pel Dret a Decidir encara no han rebut la convocatòria oficial del president català. Des del sindicat Comissions Obreres, en declaracions a EL TRIANGLE, han afirmat que assistiran a la reunió sempre que rebin una convocatòria oficial que encara no han rebut. Menys clars han estat en la resposta des del sindicat UGT que han dit que primer esperen rebre la convocatòria del president de la Generalitat, i que després valoraran si assisteixen o no a la cimera sobiranista.

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir no es reneix des del 6 de març del 2015, trobada que es va fer quatre mesos després de la consulta del 9N del 2014 i sis mesos abans de les eleccions del 27S. En aquella reunió hi va haver discrepàncies entre els membres del pacte, ja que des d’ICV i CCOO, juntament amb altres entitats, no van acceptar plantejar les eleccions del 27S com a plebiscitàries. I en aquella darrera trobada, la CUP va decidir no assistir-hi.

A la reunió del dia 23 estaria previst que hi assisteixin representants del PDECat, ERC, CUP i ICV-EUiA, Podem i Barcelona en Comú. Però també es compta que hi assistiran entitats com l’ANC, Òmnium Cultural, l’AMI, Súmate, i representants de les patronals i sindicats com CECOT, FEPIME, PIMEC, el Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, CCOO, UGT, USOC, Unió de Pagesos i ASAJA.

La convocatòria de Puigdemont arriba després que la vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de SantamarÍa hagi començat les reunions que va anunciar que aniria fent amb el teixit social, econòmic i polític català al despatx que té a la seu de la Delegació del Govern central a Barcelona. Sáenz de Santamaría es va reunir aquest dimecres amb representants del món social i econòmic català, així com amb el líder del PSC, Miquel Iceta, i la cap de files de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides