Lluís Hosta, a la picota

El gerent de Promusa menysté la comissió d'investigació creada pel cas Teyco
Título de la imagen
Título de la imagen

L’escorcoll menat per la Guàrdia Civil el 28 d’agost de l’any passat a l’ajuntament de Sant Cugat, seguint la pista del 3% que pagava Teyco a la Fundació Trias Fargas (posteriorment, CatDem), va posar en estat de màxima alerta les forces de l’oposició municipal al consistori que presideix Mercè Conesa, que van exigir la creació d’una comissió d’investigació.

En les últimes dècades, coincidint amb els períodes en què CiU gaudia d’una còmoda majoria absoluta a Sant Cugat, les empreses dels Sumarroca han fet, per encàrrec de l’ajuntament, un munt d’obres en aquest municipi: Can Aymat (2000), el poliesportiu de la Floresta (2000), el pavelló i les sales esportives de la rambla del Celler (2003), la guarderia Cavall Fort (2003), el CEIP Sant Cugat XI (2008-2009), els pisos de Volpelleres…

Des de les passades eleccions municipals, CiU governa en minoria i això fa possible que els grups de l’oposició puguin, ara sí, exercir un control democràtic més precís de l’acció de govern. La comissió d’investigació, presidida per la regidora Roser Casamitjana (ICV), va limitar la seva tasca fiscalitzadora a les dues últimes obres que ha realitzat Teyco a Sant Cugat: l’acabament dels pisos del carrer Rabassaires al barri de Volpelleres, obra adjudicada per Promusa l’any 2009; i els treballs de construcció de la pista d’atletisme de la Guinardera, adjudicats l’any 2010 per l’ajuntament a l’UTE formada per Teyco i Mondo Ibérica per 1,8 milions d’euros.

En les seves conclusions, presentades la setmana passada i enviades al jutjat del Vendrell que instrueix el cas Petrum, la comissió d’investigació va detectar nombroses irregularitats en la tramitació dels expedients i en l’execució d’aquests dos projectes. Per exemple, la indemnització de 300.000 euros que Promusa va pagar a Bruesa Construcciones després que deixés penjades les obres del carrer Rabassaires; o l’adjudicació de la seva continuació a Teyco, quan l’oferta que va presentar va ser qualificada pels tècnics de “baixa temerària”; o els sobrecostos de 455.000 euros que, un cop acabada l’obra, va acabar pagant Promusa a Teyco.

A més, la compareixença del gerent de Promusa, Lluís Hosta, davant la comissió d’investigació va ser molt desagradable, atesa l’actitud prepotent i hostil que va mostrar davant els regidors aquest alt càrrec municipal. Per tot plegat, l’oposició ha demanat la seva reprovació, que serà tractada en el pròxim consell d’administració de l’empresa Promusa. Pel que fa a la pista d’atletisme de la Guinardera, la comissió d’investigació va trobar injustificat el pagament addicional a Teyco de 126.302 euros per uns suposats flonjalls que s’hi van detectar. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides