Dia de la Constitució, festa de la discòrdia

Els càrrecs electes de la CUP, ERC i Demòcrates de Catalunya tenen previst assistir als ajuntaments a treballar aquest 6-D
Gerardo Pisarello, tinent d'alcalde
Gerardo Pisarello, tinent d'alcalde

A hores d’ara hi ha la previsió que fins a una desena d’Ajuntaments catalans obrin portes aquest dimarts, Dia de la Constitució i jornada festiva a tota Espanya, on càrrecs electes independentistes i sobiranistes aniran a treballar.

Està previst que els ajuntaments que obriran les portes aquest 6-D siguin els de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès), Celrà (Gironès), Viladamat (Alt Empordà), Viladrau i Prats de Lluçanès (Osona), Navàs (Bages), Sant Julià de Ramis (Gironès), Guiamets (Priorat), Vilella Alta (Priorat), Soriguera (Pallars Sobirà), Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell) i Deltebre (Baix Ebre).

Altres poblacions més grans tindran l’ajuntament tancat, però els càrrecs electes independentistes i sobiranistes treballaran per mostrar el seu rebuig a la Carta Magna, com serà el cas de l’Ajuntament de Barcelona o el de Badalona. En aquest darrer ajuntament, els regidors d’ERC i Guanyem Badalona, amb l’alcaldessa, Dolors Sabater, al capdavant, aniran a treballar al seu despatx.

A la capital catalana, el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello, de Barcelona en Comú (BComú), ha afirmat que demà hi ha “poques raons” per celebrar l’actual Constitució. Pisarello ha dit que “els treballadors de l’Ajuntament no aniran a treballar, però jo, personalment com a Gerardo Pisarello, i els regidors que ho vulguin fer, ho podran fer amb tota normalitat”.

La CUP compta amb representació a 146 ajuntaments catalans i 385 càrrecs electes, i des de la formació anticapitalista consideren que el Dia de la Constitució no és una data que s’hagi de celebrar en considerar que s’està en un moment on s’ha començat la construcció d’una nova república catalana.

Tot i que des d’ERC també es vol deixar palès que no volen celebrar la festivitat del Dia de la Constitució, els regidors d’ERC no tenen una consigna tancada i des del partit es diu que cadascú està dissenyant el seu format, i que s’han fet propostes diferents. Els regidors de Demòcrates de Catalunya, membres escindits d’Unió Democràtica, també evidenciaran que no faran festa aquest dimarts. I des del PDECat, l’antiga Convergència, s’ha deixat llibertat als seus càrrecs electes perquè actuïn com creguin convenient.

Aquesta vegada, amb el nou delegat del govern central a Catalunya, Enric Millo, la Delegació del Govern no actuarà contra els càrrecs electes o ajuntaments que decideixin treballar el Dia de la Constitució, com si ho va fer la seva predecessora, María de los Llanos de Luna. El nou delegat del Govern sí que actuarà, però, si algun ajuntament obligués a anar a treballar els funcionaris públics.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, tampoc anirà a la recepció oficial que amb motiu del Dia de la Constitució se celebrarà aquest dimarts a Madrid, on estan convocats, entre altres, els presidents de les diferents comunitats autònomes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides