Setze organitzacions reclamen contra els crims franquistes a Barcelona

Demanen a l'Ajuntament que interposi una querella criminal perquè s'investigui, jutgi i condemni els responsables directes i indirectes
Título de la imagen
Título de la imagen

Setze organitzacions polítiques, socials i de defensa dels drets humans han presentat a l’Ajuntament de Barcelona un escrit de petició perquè el Ple municipal interposi una querella criminal davant dels Jutjats d’Instrucció de la ciutat de Barcelona contra els responsables dels crims franquistes comesos a la ciutat.

Els signants fan aquesta petició amb la voluntat que “s’investiguin els crims contra la humanitat comesos per la dictadura franquista que van afectar els ciutadans i ciutadanes de la nostra localitat, es determinin les circumstàncies en les quals van ser perpetrats, qui van ser els responsables directes i indirectes i, si s’escau, que es procedeixi a la seva imputació, processament, judici i condemna“.

Els promotors de la iniciativa al·leguen que la Llei d’Amnistia transgredeix els pactes internacionals i no ha d’impedir la investigació dels crims contra la humanitat, afirmant que “no volem que la impunitat de la dictadura sigui una característica del sistema democràtic”.

L’escrit de petició està signat per Enric Garriga d’Amical de Mauthausen i Altres Camps, Enric Pubill de l’Associació Catalana d’Expressos Polítics del Franquisme, Oriol López de l’Associació Conèixer Història, Pere Fortuny de l’Associació Pro-Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, Rosa Sans de Comissions Obreres de Catalunya, Carlos Navarro de la Confederació General del Treball Barcelona, Aurelia Quinto de la Fundació Andreu Nin, Emili Cortavitarte de la Fundació Salvador Seguí – Catalunya, Pau Miserachs del Grup d’Estudis Polítics, David Bondia de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Anna Arqué de la International Commission of European Citizens, Mariana Huidobro de l’Irídia – Centre per la Defensa dels Drets Humans, Francesc Tubau de La Comuna Presxs del Franquisme, Carles Vallejo del Memorial Democràtic dels Treballadors i Treballadores de SEAT, Irene Escorihuela de l’Observatori DESC, i Adelina Ruiz de SOS Bebés Robados Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides