Joan Elias és el nou rector de la UB

Elias ha obtingut el 53,07% dels vots favorables, enfront del 46,93% dels vots que ha obtingut Màrius Rubiralta
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dijous s’ha dut a terme la segona volta de les eleccions al Rectorat de la Universitat de Barcelona. Joan Elias, catedràtic de Matemàtiques, ha obtingut el 53,07% dels vots, superant a Màrius Rubiralta, catedràtic de química orgànica de la Facultat de Farmàcia, que ha obtingut el 46,93% dels vots. Elias ja va ser vicerector de la UB sota el mandat de Dídac Ramírez, tot i que va acabar dimitint per discrepàncies.

D’acord amb els percentatges fixats per l’Estatut de la UB, els vot ha estat ponderat per sectors de la comunitat universitària. El professorat doctor amb vinculació permanent computa el 51% del total; l’altre personal docent i investigador, el 9%; l’alumnat, el 30%, i el personal d’administració i serveis, el 10%.

En aquest sentit, membres de la secció sindical CGT-UB van emetre un escrit on es reflexionava sobre el valor dels vots de cada col·lectiu.

En la jornada electoral d’aquest dijous, el professorat doctor amb vinculació permanent i altre personal docent i investigador han votat majoritàriament pel Rubiralta, mentre que l’alumnat i el personal d’administració i serveis (PAS) han fet decantar la balança a favor del Joan Elias.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides