Destapen la jugada irlandesa de Cristiano Ronaldo

Va cobrar drets d'imatge al país de l'eurozona amb menys pressió fiscal sobre les societats
cristiano ronaldo
cristiano ronaldo

El davanter del Real Madrid Cristiano Ronaldo ha cobrat durant anys els seus acords comercials amb diverses marques mitjançant Multisports & Image Management Limited (MIM), una societat mercantil establerta a la República d’Irlanda, l’estat de la zona euro que menys cobra per impost de societats. Ho ha publicat El Confidencial basant-se en documents revelats per Football Leaks, que assenyalen, entre altres, els acords del futbolista amb Nike, Unilever, KFC, Konami i Toyota.

MIM Limited no era cap secret, donat que ja s’havia publicat que Cristiano Ronaldo l’emprava per acords publicitaris anteriorment, com ara el del Banco Espírito Santo, va explicar la premsa portuguesa. Ara, però, s’ha revelat que la mercantil també li servia per signar tots els acords amb les grans firmes amb les quals ha vinculat la seva imatge.

Per bé que no figura en la llista de paradisos fiscals, Irlanda ofereix una tributació per impost de societats del 12,5%. A criteri de l’Agència Tributaria, destaca la mateixa informació, els rendiments dels drets d’imatge han de fer-se constar a la declaració de l’IRPF. Així mateix, Hisenda qüestiona que aquests drets s’hagin de tributar amb una mercantil i des de fora de l’Estat on viu.

Segons fonts d’El Confidencial, el futbolista pot ser empaitat per la via administrativa i ser sancionat econòmicament, si ha declarat a Espanya la propietat de la societat irlandesa. Però si no ho ha fet i es calcula que va cometre un presumpte frau d’almenys 120.000 euros, es podria inicial un procediment penal. El mateix mitjà recull declaracions d’un portaveu de Ronaldo, que assegura que el jugador es troba al dia arreu on ha viscut pel que fa a obligacions fiscals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides