Montoro ‘contraprograma’ l’impost de la Coca-Cola

El govern central torna a posar un gravamen que desactiva un impost previst per la Generalitat de Catalunya
El ministre Montoro al Congrés
El ministre Montoro al Congrés

El consell de ministres té previst aprovar aquest divendres un impost sobre les begudes ensucrades, igual al que ja ha presentat el departament d’Economia i Hisenda, dirigit per Oriol Junqueras. Amb aquest impost, el govern central deixarà sense efecte l’impost català, ja que la llei prohibeix gravar dues vegades sobre una mateixa cosa.

Si el consell de ministres tira endavant amb aquesta iniciativa, la Generalitat deixarà d’ingressar 31 milions d’euros l’any vinent, i 41 milions previstos pel 2018. Aquesta és la segona vegada que el govern de l’Estat ‘contraprograma’ un impost que havia aprovat prèviament a Generalitat, com ja va passar amb l’impost sobre els dipòsits bancaris, amb el que la Generalitat tenia previst ingressar més de 600 milions d’euros. El govern central va crear un impost idèntic amb la qual cosa va impedir que la Generalitat pogués recaptar aquells diners.

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, a banda de l’impost sobre begudes ensucrades, també té previst anunciar altres nous canvis fiscals com són l’increment de les taxes del tabac, de l’alcohol i la reducció les bonificacions de l’impost de societats, amb els que es preveu recaptar 8.000 milions d’euros més. Montoro també farà arribar tota aquesta informació a Brussel·les, per explicitar com el govern espanyol intenta reduir el dèficit.

Des del Partit Popular a Catalunya, la proposta del ministre Montoro els ha agafat per sorpresa. El diputat del PPC al Parlament de Catalunya, Santi Rodriguez, va criticar l’impost aprovat pel govern català sobre les begudes ensucrades, poc abans que Montoro anunciés la mateixa proposta fiscal.

Rodríguez va afirmar que “alguns, aquesta setmana estarem molt contents amb l’impost a la Coca-Cola però no ho compartim”. La referencia a la Coca-Cola, era per la incorporació al Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) de Sol Daurella, presidenta de la Coca-Cola European Partners.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides