Quant cobra el “protegit” del regidor Eloi Badia?

eloi badia
eloi badia

Pel codi d’autoregulació salarial del grup dels Comuns, el regidor de Presidència, Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, té assignat un sou net de 2.200 euros mensuals. En canvi, el seu home de confiança a l’Àrea Metropolitana, Joan Pinyol, director del departament de Medi Ambient, no s’aplica la mateixa limitació. Segons informa la web Sueldos públicos, Joan Pinyol té assignat un salari anual de 100.310 euros (7.165 euros per 14 pagues), gairebé com el d’un conseller de la Generalitat.

En el seu moment, la designació de Joan Pinyol feta per Eloi Badia ja va causar una gran polèmica. I és que, per un cantó, Eloi Badia és un ferm partidari de la municipalització dels serveis de l’aigua. Però per l’altre, el seu protegit a l’Àrea Metropolitana ha ocupat, amb anterioritat, càrrecs de responsabilitat a l’empresa privada d’aigua Sorea, va intervenir activament en el procés de privatització del servei municipal d’aigües a Cervelló i, com a exgerent de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de la Generalitat, va tenir un paper determinant en la privatització de l’empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL) a la multinacional madrilenya Acciona.

A més, la família de Joan Pinyol té participació en negocis amb l’administració pública. En concret, la societat familiar Digests Administració de Patrimonis SL, domiciliada a Sant Cugat del Vallès, és accionista de referència de l’empresa Givasa, dedicada a la fabricació de proteccions viàries i senyals de trànsit. Givasa rep nombrosos i importants contractes de la Generalitat, sense que les clamoroses contradiccions de Joan Pinyol –als antípodes de l’ètica dels Comuns- no hagin estat mai qüestionades. Al contrari, compta amb l’aval incondicional d’Eloi Badia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides