La UB elegeix el nou rector

Aquest dijous es durà a terme la segona volta, on els candidats necessitaran obtenir majoria simple
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dijous, es durà a terme la segona volta de les eleccions del Rectorat de la Universitat de Barcelona. Els dos candidats que van obtenir més vots en la primera votació, Joan Elias, amb el 26,03 % del vot ponderat, i Màrius Rubiralta, amb el 25,78 % dels vots, es disputaran el càrrec. Aquest dijous es proclamarà rector el candidat que obtingui la majoria simple de vots.

El vot serà ponderat per sectors de la comunitat universitària, segons els percentatges fixats en l’Estatut de la UB: el professorat doctor amb vinculació permanent computa el 51 % del total; l’altre personal docent i investigador, el 9 %; l’alumnat, el 30 %, i el personal d’administració i serveis, el 10 %.

En la jornada electoral del passat dilluns, 28 de novembre, cap dels candidats van obtenir la majoria absoluta necessària, i hi estaven convocades a les urnes un total de 62.998 persones dels diferents col·lectius universitaris.

Els resultats de la primera volta en percentatge de vot ponderat va ser el següent: Joan Elias, catedràtic de Matemàtiques (26,03%); Màrius Rubiralta, catedràtic de Química Orgànica (25,78%); Joan Guàrdia, catedràtic de Metodologia de les Ciències del Comportament (25,65%); David Vallespín, catedràtic de Dret Processal (13,80%); Norbert Bilbeny, catedràtic d’Ètica (6,13%); Rafael Franco, catedràtic de Bioquímica (1,36%) i Eduardo L. Mariño, catedràtic de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica (1,26%).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides