Macrooperació policial a la Jonquera contra les falsificacions

La Policia Nacional ha detingut als caps de l'organització, i preveu detenir a trenta persones més en les pròximes hores
Título de la imagen
Título de la imagen

La Policia Nacional, juntament amb la policia portuguesa de delictes econòmics, l’Europol i efectius de l’Agència Tributaria, ha dut a terme aquest dimarts, 29 de novembre, una macrooperació contra productes falsificats. Més de 250 agents han escorcollat una cinquantena de pisos, naus i botigues, situades a la Jonquera (Girona), a la zona dels Límits i el Pertús, així com a Roses i Castelldefels (Barcelona).

Aquest desplegament policial simultani ha interceptat a un grup criminal que importava roba i altres productes falsificats procedents de la Xina, Portugal i França. Posteriorment, la banda distribuïa aquests productes, sobretot a les comarques gironines. De moment s’han detingut als cinc caps de l’organització, tot i que fonts policials afirmen que s’espera fer una trentena de detencions més i una quarantena de registres en diversos establiments.

Es calcula que els membres d’aquesta banda haurien blanquejat nou milions d’euros en tres anys amb la venda d’aquests productes falsificats. Als detinguts se’ls ha acusat de delictes contra la propietat industrial i de pertànyer a una organització criminal. També, per primera vegada en aquest tipus de casos, se’ls ha acusat d’un delicte de blanqueig de capitals. L’any 2013, el Cos Nacional de Policia va començar a investigar aquest grup criminal, que ara ha pogut desmantellar. L’operació es troba sota secret de sumari, i ha estat ordenada pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Figueres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides