Els líders de C’s, qüestionats

400 crítics es mouen contra Rivera mentre s'acusa Arrimadas de ser complaent amb el nacionalisme
rivera arrimadas
rivera arrimadas

Els lideratges d’Albert Rivera i Inés Arrimadas no convencen tothom en el si de Ciutadans. El president del partit té en contra un col·lectiu format per unes 400 persones anomenat TransC’parencia. Segons El Confidencial, estan presents a 12 comunitats autònomes i xifren els seus simpatitzants en 1.200. El seu objectiu és promoure una candidatura que rivalitzi amb la de Rivera en el congrés extraordinari que el partit taronja celebra el pròxim mes de febrer.

Retreuen a Rivera, cara visible de C’s des de la seva fundació fa una dècada, manca de democràcia interna i de correspondència entre l’ideari -que volen mantenir- i el comportament del partit en el dia a dia. Advoquen per regenerar-lo implementant mecanismes de transparència interna.

A Catalunya, dirigents de C’s retreuen a Arrimadas un discurs complaent amb el nacionalisme i inèdit en aquest partit, revela La Razón. En concret, la disposició de la cap de l’oposició a un referèndum legal i vàlid, manifestada recentment, ha disparat la intranquil·litat en una formació sempre alineada en contra del nacionalisme i l’independentisme catalans.

Molt explícitament crític amb Arrimadas s’ha mostrat el dramaturg -i fuet del nacionalisme català- Albert Boadella. En declaracions al mateix diari ha equiparat Arrimadas amb “un submarí del nacionalisme situat en un lloc de molta responsabilitat” i ha exhortat Rivera a dir-hi la seva, tot afegint que si hi està d’acord, “significaria un engany a centenars de milers de votants” que van apostar “per preservar una Espanya d’igualtat i unitat territorial”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides