Separats per Fidel

Esquerra i el Partit Demòcrata, incòmodes amb les lloances de la consellera Bassa al règim cubà
dolors bassa
dolors bassa

La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa (ERC), ha valorat “les bonances del sistema de la Revolució” com a reacció a la mort de Fidel Castro i, aquest dilluns, per bé que ha defensat “el caràcter social de la revolució cubana” en declaracions a RAC1, ha indicat que si hagués nascut en aquest país caribeny, “hauria marxat perquè la llibertat està per sobre de tot“.

En una sèrie de piulades publicades a Twitter aquest diumenge, la consellera ha explicat que va anar a Cuba tres cops en viatges de cooperació i de turisme. En una d’aquestes ha expressat que “sense Fidel Castro no hauria sigut possible! Cuba, fins la victòria sempre!“. “Amb tots els ets i uts em quedo amb les bonances del sistema de la Revolució. Educació i sanitat primer. Identitat, socialisme segon”, afegia en una altra. El seu quart i últim tuit expressava que “he conegut els països de l’entorn i, tot i reconèixer moltes deficiències i dificultats, em quedo amb la Cuba social”.

Aquestes declaracions no s’allunyen massa de les paraules expressades pel president Carles Puigdemont, que s’ha referit a Castro com una figura que “té un lloc en la historia, amb els seus clarobscurs” i ha desitjat que els cubans puguin decidir allò que vulguin ser.

Les paraules de Bassa han generat, això sí, una forta reacció en el si dels dos partits que formen Junts pel Sí. La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha admès que les paraules de Bassa els causen impacte i incomoditat. “Som demòcrates i reiterem que no ens emmirallem amb cap dictadura ni de dretes ni d’esquerres“, ha dit. “No ens trobaran commemorant la mort de Castro. És inacceptable que hi hagi posicionaments còmplices a aquest règim“, ha afegit. Llibergència, el sector liberal de l’antiga Convergència, ha repiulat totes dues declaracions.

Pel que fa a ERC, el portaveu Sergi Sabrià s’ha desmarcat exposant que aquesta formació “defensa les llibertats i els valors republicans, i la Cuba d’avui queda molt lluny d’aquests valors”.

Ben diferent ha estat la reacció de la CUP, que enviarà tres representants al funeral de Fidel Castro, entre els quals la diputada Anna Gabriel. El rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I de Borbó, també hi assistirà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides