Per què ha dimitit la vicepresidenta econòmica del Barça?

Título de la imagen
Título de la imagen

Els greus problemes econòmics que arrossega l’hòlding empresarial que presideix Susana Monje han forçat la seva dimissió com a vicepresidenta del FC Barcelona, càrrec que ocupava des de l’any passat, si bé des de l’any 2010 ja era la tresorera del club. El grup Essentium, que té la seva principal activitat en el sector de les infraestructures i l’immobiliari, arrossega un endeutament financer de més de 125 milions d’euros i fortes tensions de tresoreria que han provocat l’impagament reiterat de les nòmines en els últims mesos i les protestes dels seus 350 treballadors, que en diverses ocasions han sortit al carrer per manifestar-se.

Queda molt malament que la vicepresidenta econòmica del Barça tingui conflictes laborals i problemes amb els bancs per no pagar el venciment dels compromisos del deute. Per això, Susana Monje, que estava molt exposada mediàticament pel seu càrrec al Barça, ha decidit presentar la dimissió. Les seves funcions les assumirà temporalment el president Josep Maria Bartomeu.

Però Susana Monje no té només conflictes amb la seva filial Assignia. El grup Essentium també havia entrat en el negoci del lloguer de iots de luxe als Estats Units i els treballadors també l’han denunciada per l’incompliment de les seves obligacions salarials. A més, han explicat que Susana Monje amaga una part dels seus negocis en paradisos fiscals, com les illes de Man i Malta.

El nom de l’exvicepresidenta econòmica del Barça també sortia en els famosos informes de la UDEF sobre els negocis de la família Pujol. Allà s’hi deia que les empreses dels Monje haurien servit per camuflar una part del “tresor ocult” dels Pujol, que controlarien el 18% del grup Essentium. Consta que Valentín Monje, el fundador del grup, i l’expresident de la Generalitat mantenen una llarga relació d’amistat, però la seva filla, Susana Monje, ha afirmat que no coneix cap membre de la família Pujol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides