‘El Mundo’ rellisca amb el chavisme i el cas BPA

Rectifica adduint que va confondre noms, publica PR Noticias
el mundo bpa chavisme
el mundo bpa chavisme

El diari El Mundo va assenyalar en la seva portada del 16 de març del 2015 diversos alts càrrecs del chavisme i empresaris veneçolans en l’escàndol de blanqueig de capitals de la Banca Privada d’Andorra (BPA), una informació que ha rectificat a la seva manera, segons publica PR Noticias.

Un dels assenyalats, Javier Alvarado Ochoa, va presentar una demanda de conciliació per entendre que aquesta informació era lesiva contra el seu dret a l’honor. El Mundo va admetre la manca de veracitat de les seves informacions i va acceptar tots els termes plantejats per la defensa d’Alvarado. De fet, es va comprometre a desindexar la informació, titulada “Jerarcas del chavismo investigados por blanqueo en el Banco Madrid“, i a eliminar les dades errònies, entre altres mesures.

Però segons revela aquest divendres PR Noticias, El Mundo va remetre a World-Check, base de dades de Reuters emprada en el sector financer, una carta de rectificació en la qual assegura que va confondre les dades de Javier Alvarado Ochoa amb les de Javier Jesús Alvarado González del Valle, un ciutadà peruà. Fonts citades per PR Notícies destaquen que aquesta seria una maniobra de rectificació que evita el reconeixement explícit de la falsedat dels continguts publicats.

El director general d’Unidad Editorial, això sí, admet en la mateixa carta que no hi ha cap relació entre l’Alvarado denunciant i cap investigació del Sepblac, el servei espanyol contra el blanqueig de capitals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides