JxS se l’embeina amb el requisament de càmeres als fotògrafs

El director general de la Policia nega que hi hagi un fitxer policial de periodistes
Título de la imagen
Título de la imagen

Junts pel Sí fa marxa enrere i votarà prohibir que els Mossos d’Esquadra puguin requisar les càmeres dels fotògrafs o d’altres informadors gràfics. Els independentistes havien votat juntament amb el Partit Popular i Ciutadans, al Parlament de Catalunya, en contra de la proposta de la CUP en la qual es demanava que els agents dels Mossos d’Esquadra no poguessin retirar les càmeres als informadors gràfics.

La nova postura de JxSí ha estat feta pública a la Unió de Professionals de la Imatge de Catalunya (UPIFGC) a través de la diputada del grup parlamentari, Montserrat Fornell, qui ha reconegut que “ens vam equivocar” quan JxSí va votar en contra de la moció cuparie el passat 10 de desembre a la cambra catalana, segons eldiario.es.

Fornell ha dit que el seu grup no va valorar la importància de la repercussió pública del seu vot en una moció que va ser rebutjada per JxSí, PP i C’s, mentre que la petició va tenir el suport de la CUP, que va presentar la moció, Catalunya Sí que Es Pot i el PSC. Quan es va produir la votació hi va haver queixes per part dels professionals dels mitjans de comunicació, que van denunciar que els independentistes s’havien posat al costat dels grups conservadors del Parlament per deixar les mans lliures a la policia per coartar els drets a la informació i al secret de les fonts, a partir de l’aplicació de la coneguda com a “llei mordassa”.

Ara, Junts pel sí ha presentat una proposta de resolució al Parlament per esmenar el seu vot anterior, però aquesta resolució podria no tractar-se a la cambra catalana fins al mes de gener com a molt aviat. El canvi de posicionament de JxSí hi ha qui el veu com una cessió a la CUP en un moment que s’estan negociant els pressupostos de la Generalitat, i que necessitaran el vot dels cuparies per a ser aprovats.

Per la seva banda, el director general de la policia de Catalunya, Albert Batlle, ha negat que els Mossos d’Esquadra tinguin un fitxer amb noms de periodistes. Batlle ha sortit d’aquesta manera a desvincular la possible existència d’aquest fitxer, amb l’actuació d’agents de la Divisió d’Afers Intern dels Mossos (DAI) que el mes de juny van identificar a informadors que cobrien un registre d’una joieria dins d’una operació contra la màfia xinesa.

El director general de la policia ha dit que “ho nego, és mentida, no hi ha un arxiu de periodistes”, afegint que ha estat un “error” la identificació que es va fer de periodistes el mes de juny. De fet, Albert Batlle ha justificat l’actuació policial en el sentit que “es van identificar periodistes com a destinataris de trucades de funcionaris del cos de policia, però la investigació no anava contra ells sinó contra funcionaris públics”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides