Retraten la petjada del 3% en l’Ajuntament de Sant Cugat

La 'comissió Teyco' destapa favors del consistori a constructores
conesa
conesa

Pagaments no justificats a la constructora Teyco i un tracte privilegiat a una altra societat donant de Convergència formen part del retrat que una comissió de l’Ajuntament de Sant Cugat ha realitzat sobre el cas del 3% en aquest municipi, governat des del 2010 per l’alcaldessa Mercè Conesa, sucesora de Lluís Recoder (1999-2010).

L’anomenada comissió Teyco, que presenta aquest dimecres les seves conclusions, assenyala que es va autoritzar Bruesa Construcción, donant de 60.000 euros a CDC, a deixar sense enllestir una obra l’any 2008 pagant només part dels costos generats al consistori. Pel que fa a Teyco, també donant de CDC i controlada pels Sumarroca, una de les famílies fundadores del partit, s’ha detectat un pagament de 126.000 euros per obres inexistents relacionades amb una pista d’atletisme.

Les conclusions ja es troben en poder del jutge després de rebre el vot favorable de tots els grups de l’oposició i el vot en contra de Convergència.

Sota la lupa hi ha fets que es remunten al 2006, any que l’empresa pública municipal de promoció d’habitatge Promusa va adjudicar a Bruesa Construcción un edifici d’habitatge social per 6,4 milions d’euros. L’obra, que va quedar a mitges, va ser assumida per Teyco després d’un nou concurs. Segons conclou la comissió, l’Ajuntament va assumir sobrecostos de 481.000 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides