Francesc Homs serà jutjat pel Suprem

El Congrés dels Diputats aprova el suplicatori amb 248 vots a favor i 91 vots en contra
Francesc Homs
Francesc Homs

El Congrés dels Diputats ha donat llum verda al suplicatori del Tribunal Suprem (TS) per poder jutjar l’exconseller de Presidència i actual portaveu del PDECAT al Congrés, Francesc Homs. Tal com es preveia, la petició del Suprem ha rebut el suport del PP, el PSOE i C’s, amb 248 vots a favor, mentre que Units Podem, ERC, PDECAT, PNB i Bildu han votat en contra, amb 91 vots.

La votació, que s’ha realitzat a porta tancada, ha donat a l’alt tribunal els vots suficients per a fer prosperar el suplicatori contra el portaveu del PDECAT al Congrés. Homs s’enfronta a una pena d’inhabilitació pel seu paper en la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014. Després de saber-se la decisió del ple del Congrés, Homs ha tuitejat “em jutjaran per posar urnes. Previsible. Avui poden vèncer en aquesta votació, però no poden convèncer, i menys al poble de Catalunya”.

Després, ha comparegut en una roda de premsa, on ha destacat que “la majoria dels diputats i diputades escollits a Catalunya han votat en contra” del suplicatori, i ha atribuït el resultat de la votació a “la voluntat de continuar amb l’anomenada operació Catalunya”. “Aquí, ni diàleg ni punyetes”, ha conclòs Homs.

Poc abans que es fes la votació al Congrés, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, juntament amb dirigents del PDECAT i ERC, com Artur Mas, o Oriol Junqueras, ha participat en un acte de suport a Homs i en contra que el Congrés aprovés el seu suplicatori pel cas del 9N. Puigdemont ha afirmat que “avui s’escriurà una pàgina vergonyant del parlamentarisme espanyol, que els seus responsables voldran que no es recordi, que no tindran el coratge de defensar. Avui és el dia en què la decisió dels votants catalans serà violentada, el dia en què el meu vot com a ciutadà serà invalidat per qui hauria de garantir-ho”.

Finalment, el president de la Generalitat ha advertit al govern central que aprovar el suplicatori només servirà per “omplir amb més pedres” la maleta del diàleg, que convertirà en “mera retòrica” els suposats gestos del Govern en la recerca d’una solució.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.