Forcadell ja té cita per anar al jutjat

El Govern de la Generalitat afirma que és "un cas sense precedents, gravíssim en democràcia"
Título de la imagen
Título de la imagen

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, haurà de comparèixer com a investigada, després que la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Maria Eugènia Alegret, l’hagi citat a declarar el 16 de desembre per haver comès suposats delictes de desobediència i prevaricació. A finals d’octubre, el TSJC va admetre a tràmit la querella de la Fiscalia i ara, haurà de determinar si Forcadell va desobeir el Tribunal Constitucional per permetre que el Parlament votés el full de ruta independentista el passat mes de juliol.

La magistrada del TSJC ha citat en qualitat de testimonis el secretari general de la mesa del Parlament i el lletrat major de la cambra catalana. També ha citat pel 19 de desembre, tres dies després d’interrogar Forcadell, al vicepresident segon de la mesa, José María Espejo Saavedra (C’s); el secretari segon de la mesa, David Pérez Ibáñez (PSC), i el secretari tercer, Joan Josep Nuet (CSQP).

La primera reacció del govern català s’ha fet en boca de la portaveu de l’executiu, Neus Munté, que ha qualificat de “molt greu l’ofensiva judicial” contra la Generalitat. “Que no ens sorprengui la citació de Forcadell”, diu Munté, “no vol dir que no deixem de considerar que són uns fets gravíssims en democràcia, un cas sense precedents tenint en compte que és la presidenta d’un Parlament escollida democràticament, que no ha fet res més que promoure el debat parlamentari i fer funcionar la cambra sobirana com és el Parlament de Catalunya amb la màxima normalitat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides