El Congrés vota per portar Francesc Homs davant del jutge

La cambra baixa decideix sobre el suplicatori del Suprem pel cas del 9N
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimarts, està previst que el Congrés dels Diputats doni llum verda al suplicatori del Tribunal Suprem (TS) per poder jutjar l’exconseller de Presidència i actual portaveu del PDECAT al Congrés, Francesc Homs. Es preveu que la petició del Suprem rebi el suport del PP, el PSOE i C’s, mentre que Units Podem, ERC, PDECAT, PNB i Bildu segurament s’hi oposin.

En el cas que es compleixi aquesta previsió, l’alt tribunal rebrà els vots suficients per a fer prosperar el suplicatori contra Homs, el 31è que s’ha aprovat al ple de la cambra, que no ha rebutjat cap des de l’any 1988. En aquest cas, la votació es farà a porta tancada, és a dir, els mitjans de comunicació no podran enregistrar imatges ni obtenir senyal de so.

Homs s’enfronta a una pena d’inhabilitació pel seu paper en la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014. Se l’acusa d’haver comès suposats delictes de prevaricació i desobediència en l’organització del 9-N. Tot i això, el portaveu del PDECAT al Congrés, ha afirmat que “ja tenim previst què farem quan arribin les inhabilitacions“. Tot i que no ha donat més detalls, Homs ha assegurat que “és bo que se sàpiga que les coses estan pensades“.

El suplicatori és un requisit procedimental perquè el TS pugui jutjar un membre de les Corts, tant si és diputat com senador. La seva funció és protegir la cambra d’ingerències judicials que pretenguin alterar la seva composició i majories. Es preveu que la votació es dugui a terme al final del ple d’aquest dimarts, al voltant de les vuit del vespre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides