La CUP es querella contra Gas Natural

Els anticapitalistes acusen als responsables de la companyia d'homicidi imprudent
Título de la imagen
Título de la imagen

La CUP ha presentat una querella criminal al jutjat d’instrucció número 3 de Reus contra Gas Natural, per un delicte d’homicidi imprudent en comissió per omissió, pel cas de la dona de 81 anys que va morir ara fa una setmana en aquesta localitat. Concretament, la querella va dirigida contra la persona o persones responsables que van donar les instruccions per procedir al tall de subministrament d’electricitat de l’immoble i contra la mateixa entitat mercantil.

Segons aquesta querella, “un responsable de Gas Natural pendent d’identificar va ordenar la interrupció del subministrament sense avisar prèviament als serveis socials de l’Ajuntament de Reus, per tal que poguessin prendre les mesures corresponents d’acord amb la legislació vigent”. Per a Joan Garriga, diputat de la CUP, si es demostra que l’empresa no va complir aquesta llei, significaria que “va pecar d’omissió d’incompliment d’una llei amb conseqüències greus“.

Segons Garriga, la companyia ha donat unes “excuses de mal pagador“, ja que “el no desenvolupament d’un reglament no exclou l’obligatorietat de comunicació abans del tall de la llum“. En el cas contrari, els serveis socials no podrien determinar si es tracta d’una persona vulnerable, d’acord amb el que dictamina la llei 24\/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i de la pobresa energètica.

“Hi ha aquesta llei i s’ha de complir. Està feta perquè tenim uns casos molt greus, no de quatre sinó de milers de persones”, ha destacat el diputat de la CUP. Segons la querella, “s’ha incomplert un deure legal de naturalesa tuïtiva amb resultat de mort i un augment del risc imputable en termes de causalitat“. Els responsables, segons s’indica en el document, “tenien capacitat per actuar d’una altra manera en la seva posició de garants i eren coneixedors de les obligacions legals“. En el cas que es tramiti la querella, la formació anticapitalista ja ha demanat ser acusació popular.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides