L’Ajuntament de Barcelona durà la Sareb a la Fiscalia per ‘mobbing’

Dos regidors de BComú participen en la mobilització que impedeix un desnonament al Raval
Desnonament a Ciutat Vella

Una mobilització veïnal ha impedit aquest dilluns que set famílies fossin desnonades al carrer Hospital de Barcelona. Hi han participat els regidors de Barcelona en Comú Gala Pin, responsable de Ciutat Vella, i Josep Maria Montaner, d’Habitatge.

Pin ha anunciat que l’Ajuntament durà el cas a la Fiscalia perquè s’investigui si la Sareb, el banc dolent, ha comès assetjament immobiliari (mobbing) pel fet de no haver facilitat als veïns, segons ha explicat, la possibilitat de pagar, i per haver-los denunciat amb la intenció d’expulsar-los de l’immoble.

Segons la regidora, les persones que podien haver perdut el seu habitatge aquest dilluns pagaven a una immobiliària que va desaparèixer i des d’aleshores, tot i voler pagar, no tenien a qui dirigir-se. Assegura que els inquilins no van rebre cap reclamació de l’import dels lloguers per part de la Sareb, que va assumir els actius d’aquella empresa, com ara l’edifici del número 116 del carrer Hospital.

L’Ajuntament, d’altra banda, obrirà un expedient a la Sareb, que podria rebre una multa de fins a 200.000 euros per incompliment de la normativa de conservació en el cas d’aquest bloc, prou deteriorat.

L’alcaldessa Ada Colau s’ha congratulat del resultat de la mobilització, que considera “un exemple de col·laboració entre administració i veïns/es per frenar l’especulació a Barcelona”.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari