Rita Barberá s’asseu per primera vegada davant del jutge

La senadora i exalcaldessa de València està acusada de blanqueig de diners a favor del PP
rita barbera
rita barbera

La qui va ser alcaldessa del PP a València i actual senadora del Grup Mixt, Rita Barberá, s’asseu avui davant el jutge del Tribunal Suprem, investigada per un delicte de blanqueig de capitals amb el rerefons del finançament il·legal del Partit Popular.

Rita Barberá haurà de donar explicacions de si va fer un ingrés de 1.000 euros al PP, i després el partit li va reintegrar amb l’entrega de dos bitllets de 500 euros, amb la suposada voluntat de netejar diners de procedència il·lícita.

Es dóna la circumstància que el jutge del Tribunal Suprem que investiga el cas és Cándido Conde-Pumpido, qui va ser fiscal general de l’Estat en l’època del president socialista, José Luis Rodríguez Zapatero.

S’investiga si Barberá i la resta de regidors del PP de la seva època com a alcaldessa de València, així com assessors del partit, es va dedicar a fer ingressos a les arques populars que després els hi eren retornats en efectiu, amb la voluntat de blanquejar capitals.

A banda de Rita Barberá, en total estan imputades 47 persones més, regidors i col·laboradores de l’exalcaldessa, així com el mateix PP com a persona jurídica.

A la compareixença davant el jutge també hi assisteixen, a banda de la seva defensa i el fiscal, l’acusació popular que exerceix en la causa el PSOE des de divendres passat.

Barberá ha anat a declarar de manera voluntària, cosa que no ha fet necessari que el Suprem tramités el suplicatori a la cambra alta per a poder-la investigar, en ser un càrrec electe aforat.

Està previst que l’exalcaldessa de València completi les explicacions que va donar per escrit amb anterioritat pel conegut com cas Imelsa, en les que va admetre haver fet el donatiu al PP, però va negar que se li tornessin els diners en efectiu.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari