L’AMI planteja actes reivindicatius pel 6-D

L'entitat convida als regidors i alcaldes a treballar fora dels consistoris, organitzant activitats socials i solidàries
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha acordat no demanar que els ajuntaments obrin les portes el 6-D, però ha convidat als regidors i alcaldes a treballar igualment fora de les dependències municipals, de forma simbòlica. L’organització vol que els càrrecs electes treballin d’una manera “especial“, organitzant actes socials i solidaris, amb activitats cívico-lúdiques per deixar al marge els funcionaris.

En declaracions a TV3, la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha recordat que hi ha 286 ajuntaments catalans “investigats” per haver aprovat la resolució independentista que va impulsar el Parlament el 9 de novembre del 2015, que va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional.

Per a l’alcaldessa, la investigació a aquests ajuntaments és purament “propagandística”, tot i això, considera que els consistoris no han de desobeir el pròxim 6 de desembre, dia de la Constitució Espanyola. “En el moment en què calgui donar un pas i no atendre algun requeriment, crec que és important que ens posem tots d’acord i ho fem tots alhora, però ara no cal“, ha afirmat Lloveras, que ha afegit que “si en algun moment s’anul·lés l’autonomia, seria un moment claríssim en què tots hauríem posar-nos d’acord per desobeir“.

La presidenta de l’AMI també ha fet una crida als ajuntaments de Barcelona i al de Badalona, demanant que s’incorporin a l’entitat, on fins ara han participat com a “convidats“. “La convocatòria pel 6-D està pensada per incloure tots els municipis catalans”, ha afegit finalment l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides