Sotragada al cas Pujol

El TC andorrà estudiarà el recurs de la defensa de l'expresident contra la comissió rogatòria
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El Tribunal Constitucional d’Andorra ha acceptat estudiar el recurs d’empara per suposada vulneració de drets fonamentals presentat pels Pujol Ferrusola contra la comissió rogatòria amb què les autoritats del país dels Pirineus van lliurar informació bancària a la Justícia espanyola, publica l’Ara aquest divendres.

La defensa dels Pujol, segons el mateix diari, sosté que la comissió rogatòria que va ampliar la investigació a la resta dels membres de la família ha de ser revocada perquè sorgeix a partir d’una informació revelada pel diari El Mundo que se sosté que es va obtenir il·legalment. Es refereix a l’anomenada operació Catalunya, en el marc de la qual s’han denunciat amenaces i pressions per obtenir de directius de la Banca Privada d’Andorra (BPA) informació bancària dels Pujol.

Així mateix, s’argumenta que la col·laboració entre Andorra i Espanya en aquest cas ha infringit la legislació internacional sobre cooperació en matèria penal i lluita contra el blanqueig de capitals, donat que el delicte perseguit ha de ser delicte també al país al qual se sol·licita informació. A Andorra, només es considera delicte el blanqueig vinculat a la corrupció política, quelcom que la defensa dels Pujol indica que no s’ha provat.

El TC andorrà ha admès a tràmit aquest recurs contra el criteri de la Fiscalia i té dos mesos per prendre una decisió. Si la defensa dels Pujol té èxit, el progrés del cas Pujol es veurà afectat perquè està en joc, en definitiva, la utilització de les dades bancàries facilitades per Andorra a l’Audiència Nacional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides