Artur Mas va gastar 645.000 euros per vendre el procés arreu del món

El president Puigdemont porta gastats 38.000 euros en viatges a l'estranger
Artur Mas a Israel
Artur Mas a Israel

El grup parlamentari de Ciutadans (C’s) va demanar saber quants diners s’estava gastant el govern català en desplaçaments, en especial per l’estranger, amb el rerefons de la promoció del procés independentista. Dos mesos després de la pregunta de C’s, el Govern ha respost i ha explicat que l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, es va gastar 645.970, 04 euros en viatges a l’estranger entre el gener del 2012 i el desembre del 2015.

En aquesta quantitat cal incloure els desplaçaments, els allotjaments, les dietes de l’expresident de la Generalitat, així com les despeses que van generar les comitives que el van acompanyar en aquests desplaçaments.

El viatge més car de l’actual president del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat, l’antiga Convergència), va ser als Estats Units a l’abril del 2015. En aquest desplaçament de sis dies, Mas i la seva comitiva formada per sis persones, van gastar 107.891,68 euros. El desglossat de l’import diu que es van gastar 10.578,73 euros en dietes, 44.540,99 euros en allotjaments, 51.414,75 euros en transports, i 1.357,21 euros en altres despeses.

Mas va afirmar en aquell viatge, en una trobada amb periodistes a Nova York, que la independència que reclama Catalunya és igual a la que va provocar que els Estats Units s’independitzessin de l’Imperi Britànic al segle XVIII.

Per altra banda, segons les dades que ha donat a conèixer la Generalitat, l’actual president de l’executiu català, Carles Puigdemont, ha gastat 38.650,5 euros en viatges a l’estranger en què portem d’any, en concret en els tres viatges que ha fet. La despesa més alta de Puigdemont ha estat en un viatge a Anvers, Gant i Brussel·les a l’abril passat.

El viatge va costar 17.365,80 euros, i que van gastar les nou persones que formaven la comitiva de la Generalitat. En els tres dies que va durar el viatge, es van gastar 4.020 euros en allotjament i 13.345,80 en transports. No han transcendit els imports relacionats amb les dietes.

Els dos presidents de la Generalitat, l’anterior, Artur Mas i l’actual, Carles Puigdemont, també han estat viatjant per la resta d’Espanya. Mas va gastar 50.123.16 euros en aquests viatges, i Puigdemont porta gastats 15.791 euros en desplaçaments per altres comunitats autònomes.

Per despesa, el viatge més car d’Artur Mas va ser el que va fer amb motiu d’un partit de la Copa del Rei, i que va ascendir a 6.886,32 euros. La partida més elevada van ser els 4.260.36 euros que es van gastar en allotjaments les dotze persones que van formar la comitiva i durant els tres dies que va durar el viatge.

Els desplaçaments a l’estranger del conseller d’Exteriors, Raül Romeva també han estat objecte de la pregunta parlamentària de C’s. Romeva ha gastat com a mínim 14.149,91 euros en desplaçaments. Tot i que en aquest import no estan contemplats els viatges que Romeva va fer als Estats Units, de quatre dies, i a l’Argentina, durant cinc dies.

Des de C’s, el seu secretari de comunicació, Fernando de Páramo, ha criticat que el govern hagi trigat dos mesos a donar aquestes dades, i ha lamentat que aquesta informació no estigui a l’abast de la ciutadania de manera senzilla.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides